“Misschien waren we te enthousiast na winst Rode Duivels tegen Duitsland”

“Misschien waren we te enthousiast na winst Rode Duivels tegen Duitsland”

12-09-2023 17:13
5

Vaste analist bij RTBF, Philippe Albert, staat stil bij de prestaties sinds de aanstelling van Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. Dinsdag spelen de Belgen in eigen huis tegen Estland in een kwalificatieduel voor Euro 2024.

In Azerbaijan speelden de Rode Duivels hun vijfde wedstrijd onder Domenico Tedesco. De bondscoach nam het roer over van Roberto Martinez na een teleurstellend WK in Qatar. Ondertussen is Tedesco nog steeds ongeslagen met vier overwinningen in vijf wedstrijden. Albert gelooft echter dat het spel nog niet helemaal je dat is.

"Misschien hebben we ons iets te snel laten meeslepen na onze overwinning in Duitsland... Dat was het begin van de moeilijke tijden voor de Duitsers, en ze gingen daarna een heel slechte reeks tegemoet”, merkt Albert op. “Sindsdien zijn onze prestaties niet bijzonder overtuigend geweest.”

“De resultaten zijn er, wat logisch is gezien het kaliber van onze tegenstanders, maar we vragen de spelers om meer te laten zien. Als ze dat niet doen, gaan we vol twijfels het EK in”, gelooft de analist. “Iedereen was erg positief na Duitsland. We hebben een aantal ambitieuze jonge spelers met een uiterst positieve instelling. Als je de prestaties ziet, moet je iets anders laten zien om bijvoorbeeld een kwartfinale te halen in een grote competitie.”