'Ronaldo stelt hotel in Marokko beschikbaar voor slachtoffers van aardbevingsramp'

'Ronaldo stelt hotel in Marokko beschikbaar voor slachtoffers van aardbevingsramp'

10-09-2023 17:06
4

Cristiano Ronaldo gaat zijn luxueuze hotel in Marrakecht beschikbaar stellen voor slachtoffers van de aardbevingsramp in Marokko. Diverse Spaanse en Portugese media, waaronder AS, maken melding van de geste van de Portugese sterspeler. 

Het Pestana CR7 Marrakech, waar Ronaldo eigenaar van is, heeft in totaal 174 kamers. Het hotel wordt voornamelijk bezocht door de rijkere toeristen en inwoners, maar zal de komende tijd fungeren als en plek waar slachtoffers van de vernietigende ramp van afgelopen vrijdag, waarbij tot dusver al ruim tweeduizend mensen om het leven kwamen, onderdak kunnen vinden.

Niet alleen Ronaldo heeft zijn hulp aangeboden. Ook andere spelers proberen hun steentje bij te dragen. Zo doneerde de nationale ploeg van Marokko bloed. Tom Saintfiet, de Belgische bondscoach van Gambia, was in Marrakesh tijdens de zware aardbevingen van vrijdagnacht in Marokko. "Het waren misschien slechts dertig seconden, maar het voelde eindeloos aan. Dit was een van de bangste momenten uit mijn leven", gaf hij aan.