Tedesco na Azerbeidzjan – Rode Duivels: Zeker in eerste helft problemen met veld

Tedesco na Azerbeidzjan – Rode Duivels: "Zeker in eerste helft problemen met veld"

09-09-2023 20:02
12

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, reageert na de 0-1 winst tegen Azerbeidzjan. De Rode Duivels wonnen uiteindelijk door een gelukkige goal van Yannick Carrasco. Volgens Tedesco hadden de Rode Duivels de wedstrijd sneller moeten beslissen.

De Rode Duivels speelden uit een moeizame match tegen Azerbeidzjan op een lastig veld. Tedesco wilde niet het veld als hoofdoorzaak geven. “We hadden deze wedstrijd altijd sneller moeten afmaken. Als je geen tweede keer scoort, blijft de tegenstander altijd hopen. Ze hebben goed gevochten, maar het is zo dat we, zeker in de eerste helft problemen hadden met het veld”, citeert Het Laatste Nieuws Tedesco.

Tedesco zag dat Azerbeidzjan toch ook redelijk wat kansen wist te creeren tegen de Rode Duivels. Een paar keer was Azerbeidjzan dicht bij een doelpunt. “Vooral op voorzetten kwamen we in de problemen, we hebben de kwaliteiten om die te ontmijnen. Daar moeten we over praten”, besluit Tedesco.

Door de overwinning van de Rode Duivels op Azerbeidzjan heeft Belgie de koppositie in Groep F overgenomen van Oostenrijk. Beiden landen hebben na vier matchen 10 punten verzameld. Dinsdag nemen de Rode Duivels het op tegen Estland en Oostenrijk mag het laten zien tegen Zweden.