Verhaeghe laat zich uit over protesten tegen Club Brugge-stadion: Ondemocratisch

Verhaeghe laat zich uit over protesten tegen Club Brugge-stadion: "Ondemocratisch"

09-09-2023 18:44
83

Club Brugge hoopt al jaren een nieuw stadion te kunnen bouwen, maar blijft stuiten op protest. Binnenkort zal het opnieuw een nieuwe bouwaanvraag indienden, waar opnieuw protest op zal komen. Volgens Bart Verhaeghe zou een nieuwe voetbalarena enkel maar positief zijn voor de club, het Belgisch voetbal én de buurt rond het stadion.

"Ons nieuw stadion zal substantieel minder hinder veroorzaken", begint hij bij Het Nieuwsblad. " Minder geluidsoverlast, minder fijn stof, minder lichtpollutie en vooral veel minder mobiliteitshinder dan het huidige Jan Breydel", somt Verhaeghe de vele pluspunten op.

"Wat kan je meer doen", vraagt Verhaeghe zich af. De voorzitter van Club Brugge weet ook dat er opnieuw protest zal komen van een handvol buurtbewoners. "Enkele buurtbewoners vinden dat dat stadion daar niet thuishoort, maar zij kwamen daar wonen nadat Jan Breydel daar al stond. Wat willen ze", aldus Verhaeghe.

Hij begrijpt het hevige protest dan ook niet. Het Jan Breydelstadion dreigt nu al afgekeurd te gaan worden. "Verkiezen ze dan het stadion te laten verloederen zoals dat van Crossing Schaerbeek in Brussel. Dat was ooit een gezellig volkse plek, maar daar loop je nu rond met een onveiligheidsgevoel. Het zal leiden tot een waardevermindering van de hele buurt. Een minderheid houdt tegen wat de meerderheid wil: dat is ondemocratisch", besluit hij.