Vermoedelijke opstelling: Carrasco in meer centrale rol, Lukaku leidt de aanval

Vermoedelijke opstelling: Carrasco in meer centrale rol, Lukaku leidt de aanval

09-09-2023 10:21 Laatste update: 08:42
8

De Rode Duivels jagen zaterdagmiddag op een 10 op 12 in hun EK-kwalificatiepoule. Op bezoek bij Azerbeidzjan volstaan enkel de drie punten. Domenico Tedesco bevestigde al twee namen, maar ook de overige negen spelers lijken duidelijk in te vullen. 

Koen Casteels en - vooral - Romelu Lukaku starten, met dat nieuws kwam Tedesco vrijdag al naar buiten. Die laatste heeft er een érg bewogen transferzomer opzitten en sloot slechts laat aan bij AS Roma. Toch is de huidige aanvoerder van de Duivels onmisbaar in het elftal, concludeert de bondscoach. Lukaku krijgt voorin steun van Jérémy Doku, Dodi Lukebakio en Yannick Carrasco. Die laatste zal een meer centrale rol op zich nemen, vermoedt Het Laatste Nieuwsen ondervindt voorlopig geen kwalijke gevolgen van zijn veelbesproken transfer naar Saoedi-Arabië.

Die krijgt hij toebedeeld bij afwezigheid van de geblesseerde Kevin De Bruyne. Vanuit de rug van Carrasco zullen Youri Tielemans en Amadou Onana voor dekking moeten zorgen. Blijft nog over: de defensie. Die ziet eruit zoals in de eerste wedstrijden onder Tedesco. Dat betekent dat Wout Faes zich ondanks de degradatie met Leicester City opnieuw basisspeler mag noemen. Jan Vertonghen krijgt Faes naast zich, en dus niet zijn vaste maatje bij RSC Anderlecht, Zeno Debast.

Vermoedelijke opstelling Rode Duivels in Azerbeidzjan:
Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Onana, Tielemans - Doku, Carrasco, Lukebakio - Lukaku