FC Transfervrij: deze bekende namen zoeken nog naar een nieuwe club

FC Transfervrij: deze bekende namen zoeken nog naar een nieuwe club

07-09-2023 11:00 Laatste update: 20:00
24

De transferperiode is nu ook in België voorbij, maar transfervrije spelers kunnen wel nog worden gehaald. Hapt iemand nog toe voor de volgende namen? 

Eden Hazard (32, Real Madrid)
Uiteraard de meest bekende van alle transfervrije Belgen. De voormalige Rode Duivel zag zijn periode bij Real Madrid volledig mislukken: zijn contract werd eerder dit jaar ontbonden. Inmiddels werd Hazard in België gelinkt aan Westerlo en recent nog aan Antwerp. Het bleek allemaal onzin. Komt er nog een écht aanbod binnen voor hem?

Radja Nainggolan (34, SPAL)
De carrière van Nainggolan raakt niet echt meer op de rails. Bij Antwerp kon hij nooit zijn stempel drukken en was hij ook niet de beste vriend van voorzitter Paul Gheysens. Een vrije transfer naar de Italiaanse tweedeklasser SPAL leek ideaal voor hem, maar na amper tien dagen werd coach en ex-ploegmaat Daniele De Rossi ontslagen. Nainggolan maakt in interviews wel duidelijk dat hij niet op eender welk aanbod zal ingaan. 

Joachim Van Damme (32, Standard)
Op papier leek de transfer van Joachim Van Damme naar Standard een ideale match. In de praktijk speelde hij amper vier wedstrijden voor de Rouches en werd hij vorig seizoen al uitgeleend aan SK Beveren. Standard doet wel een mooie geste. In afwachting van een nieuwe club mag Van Damme zijn conditie onderhouden in Luik.

Indy Boonen (24, KV Oostende)
Het voormalige talent van Manchester United kon in de laatste jaren niet doorbreken bij KV Oostende. Hij kreeg ook geen nieuw contract meer bij de degradant, maar zeker in 1B zou de aanvaller nog een valabele optie kunnen zijn.

Charly Musonda Jr. (26, Levante)
Stilaan een vaste waarde in dit artikel. Musonda tekende vorig jaar nog een contract voor twee seizoenen bij UD Levante, maar dat werd op 1 september in onderling overleg verbroken. Musonda speelde zeventien wedstrijden voor de Spaanse tweedeklasser, maar kwam er niet tot scoren.

Bryan Van Den Bogaert (31, Qyzyljar)
Deze globetrotter speelde eerder al voor KA Akureyri, de tegenstander van Club Brugge in de Conference League. Afgelopen seizoen speelde hij nog verder. Zijn contract bij Qyzyljar uit Kazachstan is nu afgelopen. In ons land speelde hij onder meer bij Antwerp, Westerlo en RWDM.

Josh Eppiah (24, Leicester City)
Deze Belgische aanvaller lag drie jaar lang onder contract bij Leicester City, maar speelde er uiteindelijk niet één wedstrijd. Ook zijn uitleenbeurt aan zusterclub OH Leuven werd geen succes met één doelpunt op elf wedstrijden. Verder werd hij ook nog uitgeleend aan Northampton Town, nota bene een vierdeklasser in Engeland.

Nathan De Medina (25, Braunschweig)
De ex-verdediger van Anderlecht speelde afgelopen seizoen in de Duitse tweede afdeling. Met Bielefeld speelde hij zelfs nog in de Bundesliga. Toch slaagde De Medina er voorlopig nog niet in om een nieuwe club te vinden.

Jordan Botaka (30, KAA Gent)
Botaka lag drie jaar onder contract bij KAA Gent en heeft best wel wat adelbrieven in de Jupiler Pro League. Zo speelde hij meer dan 100 wedstrijden voor STVV. KAA Gent leende hem uit aan Charleroi, Fortuna Sittard én Beitar Jerusalem, maar beide partijen zijn inmiddels uit elkaar gegaan. Met 25 interlands voor Congo zou ook Botaka wel wat belangstelling moeten genieten.

Sulayman Marreh (27, KAA Gent)
We blijven even in Gent met de transfervrije Marreh. In 2020 werd hij opgehaald bij Eupen, maar KAA Gent bleek toch vaak een stapje te hoog voor hem. Vorig seizoen speelde hij maar vijf keer mee bij de hoofdmacht. Voor een club uit de rechterkolom kan hij wel een nuttige pion zijn.

Joris Delle (33, KV Kortrijk)
De ervaren Fransman zat vorig seizoen nog in de kern bij KV Kortrijk, maar daar is Tom Vandenberghe nu de vaste nummer één. De Kerels kozen ervoor om het over een andere boeg te gooien en het contract met Delle niet te verlengen. Eerder speelde hij ook bij Cercle Brugge, Lens en Feyenoord.

Ook nog gratis op te halen: Maecky Ngombo, Andy Kawaya, Emmanuel Matuta, Danilo, Evangelos Patoulidis, José Izquierdo, Yassine El Ghanassy, Luis Pedro Cavanda, François Marquet, Emmanuel Sowah en Enes Saglik.