Niet iedereen kijkt met pijn in het hart naar Saoedi-Arabië: Verstandig

Niet iedereen kijkt met pijn in het hart naar Saoedi-Arabië: "Verstandig"

5 september - 22:47

Saoedi-Arabië is het nieuwe beloofde land voor een heleboel (top)voetballer, hoezeer de verstokte voetbalromanticus daar ook van gruwelt. Toch vindt niet iedereen dat een overstap naar het Midden-Oosten verwerpelijk is. Zo krijgt Georginio Wjnaldum begrip voor zijn beslissing om voor Al Ettifaq te kiezen. 

Wijnaldum wordt verweten niet voor het sportieve aspect te hebben gekozen. Daarnaast wordt het hem door menigeen ook kwalijk genomen omdat in Saudi-Arabië de mensenrechten geregeld worden geschonden. Analist Kenneth Perez laat bij Voetbalpraat weten dat hij de keuze absoluut begrijpelijk vindt. "Ik vind het zeer verstandig van hem. Ik denk dat hij echt moeite heeft om na zijn zware blessure weer terug te komen op niveau. Dat is niet zo onlogisch ook. Als je dan mee wil met een AS Roma, of op dat niveau, dan duurt dat gewoon even."

"Nu is de escape gekomen dat je naar Saudi kan, voor heel veel geld", vervolgt de voormalig middenvelder van Ajax en PSV. "Daardoor kan je je voor een hele lange tijd financieel veiligspelen." Wijnaldum had blijkbaar ook voor een terugkeer naar de Eredivisie kunnen kiezen, maar ook dat zou een risico ingehouden hebben, denkt Perez. "Het afbreukrisico om terug te gaan naar Nederland is ook vrij groot, dus dat kan je ook wel meenemen in je beweegredenen. We weten allemaal nog Van Bommel (Mark, red.), hoe dat ging bijvoorbeeld", verwijst hij tot slot naar de huidige trainer van Royal Antwerp FC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s