Onana: Droom van me om ooit kapitein te worden van de Rode Duivels”

Onana: "Droom van me om ooit kapitein te worden van de Rode Duivels”

05-09-2023 15:02
1

Amadou Onana is er weer bij! De Rode Duivel van Everton was afwezig op het vorige trainingskamp van de Rode Duivels in juni, maar is nu opnieuw opgenomen in de selectie tegen Azerbeidzjan en Estland.

"Ik heb de wedstrijden van juni meegemaakt als een echte fan. Het is altijd jammer om er niet bij te kunnen zijn, maar ik stond er natuurlijk wel achter”, klonk het in een interview met RTBF. Er werd hem gevraagd of hij ondertussen al als een van de leiders in de groep is gekomen. “Leider is een groot woord”, aldus Onana. “Er is nog steeds veel ervaring in de groep, maar het is een doel van me om ooit kapitein van mijn land te worden.”

“Ik denk dat ik heb wat nodig is om die rol op een dag op me te nemen.” Hij geeft aan dat hij zowel op als naast het veld toch een vorm van leiderschap aan de dag tracht te leggen. “Je moet weten wat je op welk moment moet of kan zeggen. Zo verdien je het vertrouwen van je teamgenoten. Ik neem de rol aan die ik in dit team krijg. Er kijken veel mensen naar me, dat weet ik", legde hij uit.

Hij voegde eraan toe: "Ik voel me fit. Het is een lange reis en je moet al je tegenstanders serieus nemen. Het is een lastige wedstrijd. De nieuwe generatie? We moeten geduld hebben, want we hebben veel jonge spelers. Gelukkig zijn er nog een paar oude rotten die ons bij de hand nemen en begeleiden.”