Spaanse premier lijnrecht tegenover Rubiales: 'Nooit meer, nooit meer'

Spaanse premier lijnrecht tegenover Rubiales: 'Nooit meer, nooit meer'

2 september - 19:15
6

Pedró Sánchez, de demissionair premier van Spanje, stelt dat de voetbalsters van zijn land 'de wereld een les hebben geleerd'. Dat zei hij naar aanleiding van alle controverse die ontstaan is na de kus die bondsvoorzitter Luis Rubiales gaf aan speelster Jenni Hermoso. 

De voetbalsters van Spanje hebben aangegeven pas weer voor hun land uit te willen komen zodra Rubiales besloten heeft om op te stappen. "Onze voetbalsters hebben twee keer gewonnen. Éen keer op het veld, en één keer door de wereld een lesje te leren. Een les in gelijkheid tussen mannen en vrouwen", aldus Sánchez tijdens een bezoek aan Malaga tegenover de aanwezige pers, waaronder Marca.  

Rubiales weigert ondanks de gigantische commotie en druk op te stappen. Vrijdag maakte hij in een statement nog duidelijk strijdbaar te zijn. Wel is hij door de FIFA geschorst voor negentig dagen. In de tussentijds wordt er onderzoek verricht door de mondiale voetbalbond. 

"Spanje is een feministisch land", vervolgt Sánchez. "Vrouwen die besloten hebben zich niet langer te onderwerpen. Nooit meer, nooit meer", sluit hij zijn verhaal af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s