OFFICIEEL: Gravenberch verlaat Bayern en wordt tegenstander van Union

OFFICIEEL: Gravenberch verlaat Bayern en wordt tegenstander van Union

01-09-2023 23:01 Laatste update: 23:04

De kogel is door de kerk, Ryan Gravenberch is speler van Liverpool. De 21-jarige middenvelder laat Bayern München al na één seizoen achter zich en gaat voor vijf seizoenen aan de slag op Anfield.

Met de transfer gaat veertig miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen met vijf miljoen euro. Daarmee verkoopt Bayern Gravenberch voor ruim het dubbele van het bedrag waarvoor hij vorig jaar van Ajax werd overgenomen. Bij Der Rekordmeister kwam de elfvoudig Oranje-international weinig aan spelen toe. Hij startte in drie Bundesliga-wedstrijden.

Gravenberch moet op het Liverpool-middenveld concurreren met onder meer aanwinsten Alexis Mac Allister, Wataru Endo (ex-STVV) en Dominik Szoboszlai. Ook Thiago Alcántara en Stefan Bajcetic, die momenteel nog in de ziekenboeg zitten, komen in aanmerking voor een plek op het middenveld. In totaal speelde Gravenberch 34 officiële wedstrijden voor Bayern. Daarin kwam hij één keer tot scoren en gaf hij één assist.

"Als je het van buitenaf bekijkt: Liverpool is een van de grootste clubs ter wereld. De fans, het stadion... Alles is top. Daarom is Liverpool de juiste club voor mij", zegt Gravenberch op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik kan niet wachten op You'll never walk alone te horen." Met zijn transfer wordt hij daardoor tegenstander van Union, dat het in de Europa League opneemt tegen Liverpool.