OFFICIEEL: Klaassen neemt afscheid van Ajax en trekt naar Inter

OFFICIEEL: Klaassen neemt afscheid van Ajax en trekt naar Inter

1 september - 22:30

Davy Klaassen heeft afscheid genomen van Ajax. De dertigjarige middenvelder, die in Amsterdam op een zijspoor was beland, maakt transfervrij de overstap naar Internazionale.

Klaassen speelde donderdagavond tegen Ludogorets (0-1) zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Na afloop gaf hij aan dat er nog niets concreets speelde, waarna de deal met Inter in een stroomversnelling raakte. Ajax was bereid om mee te werken aan een transfervrije exit van Klaassen. Alleen via bonussen kunnen de Amsterdammers nog iets aan de transfer verdienen.

Bij Ajax lag Klaassen nog tot medio 2024 vast. De aanvallende middenvelder doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en vertrok in 2017 voor het eerst. Via Everton en Werder Bremen keerde hij in oktober 2020 terug bij Ajax. Over twee periodes speelde hij liefst 321 officiële wedstrijden voor Ajax. Hij scoorde 93 keer en gaf vijftig assists.

Klaassen tekent voor twee seizoenen in Milaan en mag zich nu officieel interista noemen. Inter beschrijft het Ajax-icoon als een 'flexibele, vaardige middenvelder met oog voor het doel'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s