Gent verslaat APOEL en plaatst zich voor de groepsfase Conference League

31-08-2023 21:01
24

KAA Gent heeft zich verzekerd van de groepsfase van de Conference League. De Buffalo's waren opnieuw te sterk voor APOEL Nicosia en wonnen met 1-2. De doelpunten van Gent werden gescoord door Matisse Samoise en Tarik Tissoudali. Het doelpunt van APOEL was ongelukkig te noemen, doelman Davy Roef maakte een eigendoelpunt.

KAA Gent nam het in de returnmatch op tegen APOEL Nicosia in Cyprus. In de beginfase van de match was het APOEL dat het nadrukkelijkst op zoek ging naar doelpunten. Dit zorgde voor flink wat kansen, maar Gent wist het doel schoon te houden.

In de 28e minuut pakte Gent de voorsprong via Matisse Samoise. Nieuwkomer Brown gaf een voorzet vanaf de linkerkant en Samoise wist te scoren via zijn linker. Eerst werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR besloot dat het een geldig doelpunt was.

Het doelpunt zorgde ervoor dat het gif bij APOEL verdween in de laatste fase van de eerste helft. De ploeg gaf weinig energie meer. De scheidsrechter floot vervolgens voor de rust en Gent kon met een goed gevoel gaan rusten.

In het begin van de tweede helft was Gift Orban die wist te prikken, maar de VAR keurde zijn doelpunt af in verband met nipt buitenspel. In de tweede helft kon APOEL opnieuw niet meer de energie brengen om het Gent lastig te maken.

De dreiging kwam voornamelijk van De Buffalo’s. In de 78e minuut werd het aanvallende spel van Gent beloond. Tarik Tissoudali verdubbelde de voorsprong. De spits legde de bal over doelman Belec heen. In de slotfase kwam Gent nog dicht bij de 0-3, maar het was APOEL dat toch nog op het scorebord verscheen. Een ongelukkig eigendoelpunt van Davy Roef zette de eindstand op 1-2.

Gent heeft op deze wijze een prima resultaat behaald en gaat door naar de groepsfase van de Conference League. Voor APOEL Nicosia houdt het Europese avontuur op dit seizoen.