RWDM twee weken na Club Brugge pandoering: “Nu nadenken over Standard”

RWDM twee weken na Club Brugge pandoering: “Nu nadenken over Standard”

31-08-2023 17:28 Laatste update: 17:07
2

RWDM-coach Claudio Caçapa heeft goede hoop voor de reis van zijn ploeg naar Sclessin op zaterdag. De coach heeft, door het uitstel van de partij tegen Union, twee weken de tijd gehad om zijn troepen voor te bereiden op de verplaatsing naar Luik. 

"Het belangrijkste is nu om na te denken over Standard", vertelde Caçapa donderdag op een persconferentie. De coach heeft samen met zijn ploeg de pandoering tegen Club Brugge moeten verwerken. RWDM staat momenteel elfde in de Jupiler Pro League en heeft dus zes punten met een wedstrijd minder gespeeld. 

Het debacle tegen Club Brugge legde een aantal tekortkomingen bloot. "Het toonde ons dat we nog veel werk te doen hebben. We moeten een solide en verenigd team zijn. Maar deze nederlaag moet voor ons dienen als springplank om onze vooruitgang voort te zetten. We hebben nog veel werk te doen om een stabieler niveau te bereiken”, geciteerd door L’Avenir.

Zaterdag reist RWDM af naar Standard, een ploeg die verrassend achter hen staat in de stand. "Ik verwacht een ingewikkelde wedstrijd, tegen een ploeg die kwaliteit blijft leveren ondanks hun moeilijke situatie qua punten. Ik weet dat de sfeer op de tribunes warm zal zijn en we zullen moeten reageren, de duels winnen en goed werken als team als we iets positiefs willen bereiken. Dat deden we niet in Brugge.”