UPDATE: 'Lukaku onderweg naar Rome in privéjet samen met Roma-eigenaar Friedkin'

UPDATE: 'Lukaku onderweg naar Rome in privéjet samen met Roma-eigenaar Friedkin'

29-08-2023 07:47 Laatste update: 16:25
9

Volgens transferexpert Fabrizio Romano zal AS Roma-eigenaar Dan Friedkin, een (stunt)piloot, Romelu Lukaku zelf met zijn privéjet naar Rome laten vleigen.

Het ziet er aldus naar uit dat Lukaku weer gaat samenwerken met José Mourinho. AS Roma gaat een huursom van zes miljoen euro op tafel leggen. De Romeinse club zal ook 7,5 miljoen euro van zijn 12 miljoen euro loon betalen.

Er is geen verplichte aankoopoptie, maar Chelsea heeft wel garanties geëist in het geval Lukaku volgend seizoen terugkeert. Zijn contract loopt in Londen nog tot 2026 door en op papier zal hij in de seizoenen 2024-2025 en 2025-2026 stevig inleveren.

Lukaku hoopt tegen dan uiteraard al weg te zijn bij Chelsea. Er zou overigens ook een vaste afkoopsom van 43 miljoen euro zijn opgenomen.

Update: Lukaku is inderdaad met een privéjet richting Rome. Het vliegtuig heeft Friedkin aan boord, maar het is niet duidelijk of de Roma-eigenaar ook de piloot is van het toestel. De vlucht vanuit Zaventem naar Rome zal ongeveer een uur duren. De vlucht is hier te volgen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.