Italiaanse journalist uit studio gezet: “Lukaku is een kleine neger”

Italiaanse journalist uit studio gezet: “Lukaku is een kleine neger”

26-08-2023 12:26
107

Een journalist is uit een televisieprogramma in Italië gegooid nadat hij Rode Duivel Romelu Lukaku live in de uitzending racistisch had beledigd. De spits van de Rode Duivels staat al een hele zomer in de belangstelling door de ‘transfersoap’ waarin hij beland is.

De spits had twee verschillende periodes bij Inter en dringt aan op een terugkeer naar de Serie A, eerst voor Juventus en nu met onderhandelingen voor een uitleenbeurt aan Roma. Deze transfer werd op Telelombardia - een lokale zender in de regio Lombardije - besproken door Inter-supporter, journalist en blijkbaar ook bekrompen man, Luigi Furini.

Hij is sinds 2010 regelmatig te zien in het programma Qui Studio a Voi Stadio, maar werd vanavond uit de uitzending gegooid nadat hij live in de uitzending een racistische term had gebruikt om Lukaku te beschrijven. Furini probeerde te beweren dat het een woord was dat vaak in rapmuziek wordt gebruikt, maar dat maakte het alleen maar erger en zorgde ervoor dat hij uit de show werd gezet.

Directeur van Telelombardia Fabio Ravezzani gaf een verklaring vrij op Twitter. "Als er racistische termen worden gebruikt, kun je niet rotzooien (ongeacht hun etymologie). We accepteren niet dat dit een misverstand is. En veel te laat excuses aanbieden is niet genoeg”, klinkt het in de verklaring. "Het is teleurstellend dat een collega als Furini zo'n ernstige fout maakt. Het is onvermijdelijk dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen."

De man weigerde zijn excuses aan te bieden, er waren verschillende onverwachte reclameblokken en uiteindelijk zat hij niet meer in het panel.