Vanhoutte (Union) na winst tegen Lugano: “We hadden een derde moeten maken”

Vanhoutte (Union) na winst tegen Lugano: “We hadden een derde moeten maken”

25-08-2023 12:27 Laatste update: 13:32
7

Union Saint-Gilloise deed het donderdag uitstekend tegen Lugano. De ploeg van Alexander Blessin versloeg Lugano in de Europa League play-offs met 2-0. Na afloop van de partij was de nieuwe middenvelder van Union, Charles Vanhoutte, erg tevreden. 

"We houden de nul. We scoorden twee keer, maar we hadden ook een derde kunnen hebben”, klinkt het bij Vanhoutte, geciteerd door RTBF. En gelijk heeft de middenvelder … Union speelde een sterke wedstrijd en trekt op die manier de lijn door van afgelopen seizoen waarin ze zo’n sterke Europese campagne meemaakten. 

“We verdienen deze overwinning. Moris is een goede keeper en dat bewees hij ook in deze wedstrijd. We waren goed georganiseerd. Maar je hebt altijd een beetje geluk nodig, bijvoorbeeld bij gevaarlijke voorzetten. De bal viel goed voor ons en Moris werkte goed wanneer dat nodig was”, herinnert Vanhoutte zich.  

“Een derde doelpunt zou geweldig zijn geweest, maar een voorsprong van twee doelpunten is al heel goed. We mogen blij zijn met ons succes, maar we moeten niet te blij zijn. Onze hoofden zijn nu al gericht op de return van volgende week donderdag," besloot Vanhoutte.