Genk wint turbulente wedstrijd tegen Adana Demirspor in slotfase

24-08-2023 22:03 Laatste update: 22:11
45

KRC Genk wint via een doelpunt in de slotfase met 2-1 van Adana Demirspor. De doelpuntenmakers waren Tolu Arokodare en Daniel Muñoz namens Genk. Emre Akbaba scoorde namens Demirspor.  Het is nu aan de manschappen van hoofdtrainer Wouter Vrancken om het tweeluik te beslissen in Turkije volgende week.

KRC Genk begon aan de match tegen het Turkse Adana Demirspor. De eerste fase van de match was voor Genk, de ploeg wist de druk aardig op te voeren tegenover Demirspor en hierdoor zag de verdediging van Demirspor er niet altijd even zeker uit.

De volgende fase was toch duidelijk voor Demirspor, de ploeg wist er af en toe gevaarlijk uit te komen en het was maar goed dat Maarten Vandevoordt degelijk stond te keepen. Het aanvallende spel van Demirspor zorgde ervoor dat Genk volledig uit de wedstrijd geraakte.

In de slotfase van de eerste helft was het Genk dat het heft weer in handen nam. De ploeg van hoofdtrainer Wouter Vrancken ging voor de rust nog op zoek naar een voorsprong, maar deze werd niet gevonden.

Na de rust was het Adana Demirspor die direct wist te scoren. De ploeg kwam op voorsprong via Emre Akbaba. De speler maakte slim gebruik van te slap verdedigend werk van Genk en schoot vervolgens prima binnen.

In de volgende fase was het lastig voor Genk om het tij te keren. De Turkse ploeg wist het tempo uit de wedstrijd te halen en het werd steeds moeilijker voor Genk om kansen te creëren. Uit het niets was daar plots Tolu Arokodare, de spits kon bij de tweede paal vrij scoren tegen Demirspor en zette Genk op gelijke hoogte.

Het doelpunt van Arokodare zorgde voor nieuw geloof bij Genk, de spits was in de 82e minuut erg dichtbij zijn volgende treffer, maar hij miste. Er kwam maar liefst negen minuten blessuretijd bij en Genk greep deze kans met beide handen. Muñoz kwam inlopen bij een hoekschop en knikte in de 93e minuut de verlossende treffer voor Genk binnen.

In de absolute slotfase kwam Demirspor nog een keer erg dichtbij, maar doelman Vandevoordt stelde de overwinning veilig.