OFFICIEEL: Trebel blijft in ons land voetballen, Charleroi presenteert Fransman

OFFICIEEL: Trebel blijft in ons land voetballen, Charleroi presenteert Fransman

22-08-2023 19:10 Laatste update: 19:19
19

Adrien Trebel heeft een nieuwe ploeg in ons land gevonden. De voormalige middenvelder van Standard en RSC Anderlecht gaat aan de slag bij Sporting Charleroi. Dinsdag presenteerden de Zebra's de Franse middenvelder.


'Charleroi is verheugd aan te kondigen dat het een akkoord heeft bereikt met Adrien Trebel over een contract voor één seizoen. Toen zijn contract bij RSC Anderlecht ten einde liep, besloot Adrien de keuze van zijn hart te volgen en zijn carrière voort te zetten bij Sporting de Charleroi', klinkt het in het Zwarte Land.

In 2014 haalde Standard Trebel naar België. De Rouches namen de middenvelder over van FC Nantes. In januari van 2017 pakte Anderlecht uit met de komst van Trebel. In Brussel kende de Fransman een woelige doortocht mede door blessureleed.

In 2022 verhuurde Anderlecht Trebel aan het Zwitserse Lausanne-Sport. Daarna keerde hij terug en kreeg van Felice Mazzu, de huidige Charleroi-coach, een nieuwe kans. Door blessures verdween hij weer naar de achtergrond. Anderlecht besliste om het aflopende contract van Trebel niet te verlengen, waardoor hij nu transfervrij naar Charleroi kan trekken.