Van Bommel bevestigt Avila-transfer: 'We kunnen zulke bedragen niet weigeren'

Van Bommel bevestigt Avila-transfer: 'We kunnen zulke bedragen niet weigeren'

21-08-2023 17:58
13

Mark van Bommel bevestigt dat Gastón Avila vertrekt bij Royal Antwerp FC. Hoewel Ajax de komst van de 21-jarige verdediger nog niet wereldkundig heeft gemaakt, lijkt de Nederlandse trainer aan te geven dat de Argentijn naar Amsterdam verkast.

Antwerp treft dinsdag in de play-offs van de Champions League AEK Athene, dat zaterdagavond Dinamo Zagreb uitschakelde. Op het persmoment van maandag wordt Van Bommel gevraagd naar Avila. Hij draait er niet omheen en beaamt dat de linkervleugelverdediger vertrekt. "Dat is zéker vervelend. De kwaliteiten van Gastón gaan we wel missen. Nu moet je je ook nog zo laat weer aanpassen."

"Aan de andere kant is dit het goede aan ons afgelopen seizoen. We kunnen Ávila en William Pacho (aan Eintracht Frankfurt, red.) voor een mooi bedrag verkopen", vervolgt Van Bommel. "We zitten nog niet in de fase dat we zulke bedragen kunnen weigeren. Maar het is niet zo dat we daar zenuwachtig door worden. Dit is een compliment voor de hele groep. In België zijn dit grote bedragen."

Toby Alderweireld
Naast Van Bommel zit Alderweireld. De routinier krijgt de vraag of hij begrijpt dat Avila voor Ajax kiest. "Ik begrijp niemand die hier vertrekt", lacht hij. "Nee, het is een mooie stap voor hem, dus is het begrijpelijk. Maar het is jammer voor ons als hij gaat. We hebben als team een plan, maar spelers hebben ook een individueel plan. Dit is onderdeel van topvoetbal."