OFFICIEEL: Ziyech ruilt Chelsea na drie jaar en wordt ploegmaat Mertens

OFFICIEEL: Ziyech ruilt Chelsea na drie jaar en wordt ploegmaat Mertens

19-08-2023 23:10 Laatste update: 23:17
2

Hakim Ziyech is officieel vertrokken bij Chelsea. De dertigjarige spelmaker tekent een meerjarig contract bij Galatasaray. Ziyech werd tijdens de thuiswedstrijd tegen Trabzonspor (2-0) voorgesteld aan de aanhang van Cim Bom Bom.

In totaal speelde Ziyech meer dan honderd wedstrijden voor Chelsea, maar in zijn drie jaar op Stamford Bridge kon hij nooit een vaste basisplaats afdwingen. Afgelopen winter was hij nog dicht bij een transfer op huurbasis naar Paris Saint-Germain. Die deal ging echter niet door, omdat Chelsea er te lang over deed.

Eerder deze zomer was Ziyech hard op weg naar Al Nassr. Ook die deal ketste op het laatste moment af. Na twee keer pech te hebben gehad heeft de middenvelder nu wel zijn transfer te pakken. Het Galatasaray van Dries Mertens gaat Ziyech eerst een jaar huren van Chelsea, om hem vervolgens transfervrij over te nemen. In het eerste seizoen gaat Ziyech 3,6 miljoen euro netto opstrijken. Mocht Galatasaray volgende zomer de optie lichten, gaat de spelmaker in zijn tweede seizoen 2,85 miljoen euro verdienen.

Chelsea leidt een enorm verlies, aangezien Ziyech voor veertig miljoen euro overkwam van Ajax. In totaal speelde hij 107 officiële wedstrijden voor de Londenaren. Daarin scoorde hij veertien keer en gaf hij dertien assists.