'Paqueta verder in de problemen: transfer afgeblazen, geen oproep voor Brazilië'

'Paqueta verder in de problemen: transfer afgeblazen, geen oproep voor Brazilië'

19-08-2023 13:03
3

Voor Lucas Paqueta worden de eerste consequenties van het onderzoek van de FA voelbaar. De Braziliaan wordt verdacht van illegale wedactiviteiten en die worden op dit moment onderzocht. Zijn transfer naar Manchester City gaat daarmee niet door en het Braziliaanse elftal heeft hem niet opgeroepen.

Volgens verschillende media ontkent Paqueta de beschuldigingen aan zijn adres. Er zouden een hoop nieuwe accounts aangemaakt zijn voor de wedstrijd van West Ham United tegen Aston Villa. Vanaf die accounts zou gegokt zijn op een gele kaart van Paqueta, die hij ook pakte. Het geld werd daarna uitgekeerd naar bekenden van de Braziliaanse voetballer. Paqueta moet zich maandag bij de Engelse voetbalbond verantwoorden.

Paqueta was dichtbij een transfer van West Ham naar Manchester City, maar The Citizens hebben die deal afgeblazen. Volgens de Braziliaan zou dat zeker komen door de onderzoeken van de FA. Ook de bondscoach van het Braziliaanse elftal slaat hem over voor de komende WK-kwalificatieduels. Volgens de trainer, zodat Paqueta 'een aantal problemen kan oplossen.'