Flets Gent gaat onderuit tegen Pogon Szczecin, maar mag naar de volgende ronde

17-08-2023 19:51
19

KAA Gent mag zich opmaken voor de volgende ronde in de Conference League. Het werd geen makkelijke partij voor de Buffalo's, die het in Polen tegen Pogon toch moeilijker hadden en ook met 2-1 verloren. Het resultaat in de heenwedstrijd was echter genoeg om door te stoten.

Na de glansrijke overwinning in de heenwedstrijd was het eigenlijk een overbodige partij voor KAA Gent, dat met veel vertrouwen het kon opnemen tegen Pogon Szczecin. Dat deed Gent onder andere met Gerkens, Fadiga en Fernandez-Pardo in de ploeg.

De Poolse tegenstander begon alvast sterk aan de partij en had maar één doel: scoren. Het begon bijzonder aanvallend aan de partij en wist Davy Roef enkele keren aan het werk te zetten. De Gentse spelers leken toch niet helemaal wakker te zijn, maar wisten het evenwicht naarmate die wedstrijd vorderde toch te herstellen. Gevaar van de Buffalo's zat er echter niet in.

Via Fadiga zaten er wel enkele aanvallende acties via zijn rechterflank in, maar de doelman van Pogon werd nooit echt aan het werk gezet. Het bleef 0-0 tot de rust.

Bij de rust greep Hein Vanhaezebrouck na de makke eerste helft in en werden Sven Kums, Hugo Cuypers en Matisse Samoise op het veld gebracht. Die eerste twee konden alvast al vroeg voor groot gevaar én bijna een doelpunt te zorgen. De paal en de Poolse doelman wisten dat doelpunt echter te voorkomen.

'Brommertje Samoise' bracht meer Gents gevaar in de partij. Tissoudali scoorde niet na een knappe voorzet van de rechterflank. De Buffalo's waren stilaan de betere in de partij en verdienden misschien wel meer dan die 0-0. Na een uur spelen stonden de bordjes echter nog steeds gelijk.

Ondanks enkele pogingen van Gent om toch nog tot scoren te komen, viel dat doelpunt voor de bezoekers niet. Roef liet zich in het slot de bal wel nog ontglippen en slikte uiteindelijk nog een doelpunt. Uiteindelijk werd het via Koulouris zelfs nog 2-0. Ook een doelpunt van Cuypers in de laatste minuut kon een Gentse nederlaag niet meer vermijden: 2-1.