Fadiga sluit donkere periode af met debuut voor Gent: Van elk moment geniet ik

Fadiga sluit donkere periode af met debuut voor Gent: "Van elk moment geniet ik"

14-08-2023 12:05
1

Noah Fadiga heeft zijn eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League betwist. De zoon van legende Khalilou mocht invallen voor KAA Gent op bezoek bij KVC Westerlo (1-3). Voor de 23-jarige flankspeler was dat veel meer dan een doorsnee moment, aangezien hij enkele maanden zwarte sneeuw zag door hartproblemen.

Fadiga stapte recent nog maar over naar Gent van bij Stade Brest, waar een onderzoek enkele onregelmatigheden in zijn hartwerking aan het licht bracht. Gezien de bijzonder strenge regels in de Ligue 1 zag Brest zich gedwongen om onze landgenoot met Senegalese roots op straat te zetten. Daar zagen De Buffalo's wel heil in. Uit een diepgaande check-up bleek dat Fadiga zich geen zorgen hoeft te maken over het vervolg van zijn loopbaan. Gent bood hem daarop een contract aan.

In het Kuipje mocht Fadiga al meteen van het echte werk proeven, weliswaar als wisselkracht. Het deed hem stralen. "Nu geniet ik nog meer van de kleine dingen, zoals nu een paar minuten mogen invallen. Daar ben ik al dankbaar voor", klinkt Fadiga erg gelukkig op de clubwebsite. De twintiger is pas neergestreken in Gent, maar voelt er zich meteen thuis. "Eerst en vooral blijkt uit alles dat het een hechte groep is met heel veel kwaliteiten. De hechte band is zeer belangrijk en die heb ik hier wel gevonden."

"Van elk moment geniet ik", luidt de nieuwe levensleuze van Fadiga. Mentaal is hij de dingen anders gaan bekijken. "Sinds april had ik bijvoorbeeld niet meer met een groep getraind. Dat bedoel ik: het zijn die kleine dingen waar ik nu echt van geniet, terwijl ik daar vroeger lichtjes overging." Fadiga hoopt dat die ervaringen hem nu sterker zullen maken en, wie weet, wel een basisplaats kunnen opleveren bij Gent. Eerder kwam hij uit voor de jeugd van Club Brugge en zette hij zijn eerste pasjes bij de volwassenen in Nederland, bij FC Volendam en Heracles Almelo.