Lof voor 'absolute topper' Lang: 'Ik denk zelfs dat hij Europese top is'

Lof voor 'absolute topper' Lang: 'Ik denk zelfs dat hij Europese top is'

14-08-2023 08:42
8

Kees Kist, voormalig voetballer bij AZ, geeft hoog op van Noa Lang. De voormalig spits benoemt de PSV-aanvaller tot Speler van de Week en stelt dat de Oranje-international 'Europese top' is.

Lang tekende tegen FC Utrecht voor de 1-0 met een kiezelhard schot. Daarmee nam hij PSV, nadat hij de Johan Cruijff Schaal al hoogstpersoonlijk had beslist, op sleeptouw. "Ik ken zijn karakter niet, al hoor en zie je wel eens iets voorbijkomen. Maar als hij het karakter blijft vasthouden wat hij nu toont, dan wordt hij een heel grote", laat Kist optekenen door De Telegraaf.

"Ik denk dan aan de Europese top en denk zelfs dat hij dat is. Ik ben er stellig van overtuigd dat Peter Bosz dat eruit haalt", vervolgt de lyrische oud-spits. "Er is iets tussen die twee waardoor hij al zo goed presteert. Een absolute topper, die voor PSV heel veel gaat betekenen. Hij lijdt bijna geen balverlies, komt heel makkelijk in de bal, heeft een passeerbeweging, loopt er zo voorbij met zijn snelheid en kan ook nog eens verwoestend uithalen, liet hij zien."