OFFICIEEL: Henry blaast trainerscarrière nieuw leven in bij Franse beloften

OFFICIEEL: Henry blaast trainerscarrière nieuw leven in bij Franse beloften

10-08-2023 22:41 Laatste update: 21-08-2023 19:19
1

Thierry Henry kan zijn trainerscarrière nieuw leven inblazen. De voormalig sterspeler is in beeld om de bondscoach te worden van Frankrijk Onder-21. Eerder vertolkte hij de rol van assistent-coach bij de Rode Duivels.

De Franse bond (FFP) brak onlangs met Sylvain Ripoll, die zijn koffers mocht pakken na het voor Jong Frankrijk teleurstellend verlopen jeugd-EK in Georgië. Zodoende is er een vacature vrijgekomen. Diverse media, waaronder Le Parisien, melden dat de FFP Henry als de ideale kandidaat zien om het stokje van Ripoll over te nemen. 

De oud-speler van onder meer Arsenal en FC Barcelona werkt anno 2023 als analist bij TV-programma's. Henry geldt dus als topkandidaat en de verwachting is dat zijn aanstelling bij de bond slechts een kwestie van tijd is. 

De inmiddels 45-jarige Fransman staat zo voor een nieuwe klus als trainer. Eerder stond hij al voor de groep bij AS Monaco en Montreal. In België werkte hij jarenlang aan de zijde van Roberto Martinez als assistent bij de Rode Duivels. 

Update 21/8: Henry heeft zijn nieuwe uitdaging te pakken. De overeenkomst met de Franse bond zou rond zijn: de oud-aanvaller krijgt de touwtjes in handen bij de nationale beloften. De raad van bestuur verkoos hem unaniem.