OFFICIEEL: Eupen kondigt fier de komst van Chelsea-doelman Slonina aan

OFFICIEEL: Eupen kondigt fier de komst van Chelsea-doelman Slonina aan

10-08-2023 14:00
1

Eupen heeft toch een nieuwe doelman gevonden. Zoals verwacht trekt Gabriel Slonina richting de Panda's, die hem op huurbasis overnemen van Chelsea.

Eerder raakte al bekend dat Eupen onderhandelde over een uitleenbeurt van Slonina. Nu heeft de club op de officiële kanalen de komst van de Amerikaanse doelman ook bekend gemaakt. Bij Eupen zal hij vermoedelijk de nieuwe nummer één worden.

Christoph Henkel, algemeen directeur van KAS Eupen, is bijzonder tevreden met de komst van de jonge doelman. "Het is een unieke kans voor KAS Eupen om een keeper met het talent en de klasse van Gabriel Slonina voor één seizoen vast te leggen", geeft hij aan.

"Voor zijn transfer naar Chelsea FC waren immers ook meerdere Europese topclubs geïnteresseerd om hem vast te leggen. We kijken ernaar uit om met Gabriel Slonina samen te werken en hebben er alle vertrouwen in dat hij ons team zal ondersteunen en ons zal helpen om de doelen van dit seizoen te bereiken", besluit hij.

De negentienjarige Amerikaan staat te boek als een enorm groot talent en kwam ook al één keer uit voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Afgelopen zomer betaalde Chelsea nog negen miljoen euro voor Slonina, die bij de Londenaren uitkwam voor het B-elftal. Daarvoor speelde de jonge Amerikaan voor Chicago Fire, waar hij als tiener maar liefst 43 keer voor speelde.