'Manchester City meldt zich met bod van 80 miljoen euro bij West Ham'

'Manchester City meldt zich met bod van 80 miljoen euro bij West Ham'

09-08-2023 18:45
3

Manchester City maakt jacht op de handtekening van Lucas Paqueta. De Champions League- en Premier League-winnaar bracht al een bod uit van zeventig miljoen pond, omgerekend zo'n tachtig miljoen euro.

Dat melden toonaangevende media als The Guardian, The Athletic en Fabrizio Romano. West Ham United, dat eerder deze zomer al Declan Rice voor een recordbedrag van 117 miljoen euro aan Arsenal verkocht, dreigt zodoende opnieuw een steunpilaar kwijt te raken. Overigens zouden The Hammers het eerste voorstel wel hebben afgewezen. City lijkt desondanks niet van plan om op te geven en zou spelers in ruil kunnen aanbieden.

De 25-jarige Braziliaanse spelmaker verruilde Olympique Lyon een jaar geleden voor West Ham, dat ruim veertig miljoen overmaakte naar Frankrijk. In zijn debuutseizoen in Londen speelde hij 41 officiële duels, waarin hij vijf keer scoorde en zeven assists gaf. City ziet in Paqueta nu de ideale aanvulling voor het middenveld. Eerder kwam Mateo Kovacic al, maar ging Ilkay Gündogan.

West Ham is zelf ook bezig om het middenveld te versterken na het vertrek van Rice. Edson Álvarez staat op het punt om te tekenen, maar ook de komst van James Ward-Prowse is dichtbij. Achterin moet Harry Maguire voor een impuls zorgen.