OFFICIEEL: Burnley en Kompany zien Weghorst tijdelijk naar Duitsland verkassen

OFFICIEEL: Burnley en Kompany zien Weghorst tijdelijk naar Duitsland verkassen

09-08-2023 10:03 Laatste update: 10:36
3

Wout Weghorst speelt komend seizoen op huurbasis in de Bundesliga voor TSG Hoffenheim. Dat maakt het Burnley van Vincent Kompany bekend via de officiële kanalen. De spits speelt dus na huurperiodes bij Besiktas en Manchester United ook dit seizoen niet voor Burnley, aangezien Hoffenheim hem voor een jaar overneemt.

Weghorst mocht afgelopen seizoen op huurbasis weg bij Burnley, omdat de club degradeerde naar de Championship. Nadat de club promotie veilig stelde keerde de spits terug op Turf Moore na zijn huurperiodes in de Turkse Süper Lig en de Engelse Premier League. Die periode heeft dus niet lang geduurd, want na de voorbereiding bij Burnley trekt Weghorst alsnog terug naar Duitsland.

Voor Weghorst is de Bundesliga zonder twijfel bekend terrein. De Nederlander vertrok na twee succesvolle seizoenen bij AZ, in 2018 naar VfL Wolfsburg. Voor die Wölfe was Weghorst een vaste waarde en scoorde hij aan de lopende band. In 144 officiële wedstrijden voor Wolfsburg wist de spits uit Borne zeventig doelpunten te maken. Bayer Leverkusen zou deze zomer ook in de markt geweest zijn, maar die ploeg vist dus definitief achter het net.

Burnley-trainer Vincent Kompany gaf eerder nog aan dat Weghorst een belangrijke schakel is in zijn ploeg. "Ik heb het echt wel voor hem. Hij is iemand waar ik graag gesprekken mee heb. Hij is heel eerlijk en je kan alles tegen hem zeggen. We leggen nu de focus op het leren samenwerken. Wout is een speler met ervaring en kwaliteit, maar als hij gelukkig is, zal hij het best presteren", vertelde de Belg tegenover ViaPlay.