UPDATE: Nieuws voor Antwerp, UEFA plant AEK-Zagreb volgende week zonder schorsing

UPDATE: Nieuws voor Antwerp, UEFA plant AEK-Zagreb volgende week zonder schorsing

08-08-2023 11:33 Laatste update: 13:48
32

Het Champions-League-voorrondeduel tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb van dinsdagavond wordt uitgesteld. Dat heeft de UEFA beslist nadat een Griekse fan overleed door supportersgeweld. Ook voor Royal Antwerp FC betekent dat misschien vervelend nieuws.

Normaal gezien zouden AEK en Dinamo Zagreb elkaar dinsdagavond in Athene in de ogen kijken in het kader van de derde kwalificatieronde voor het kampioenenbal. In de nacht van maandag op dinsdag liep het echter verkeerd. In een buitenwijk van de Griekse hoofdstad ging de harde kern van beide ploegen met elkaar op de vuist. Daarbij kwam een 22-jarige AEK-supporter om het leven na messteken.

De UEFA is dat nieuws ook ter ore gekomen en heeft inmiddels ingegrepen. De wedstrijd van dinsdag gaat niet door en zal op een later tijdstip gespeeld worden, deelt Dinamo Zagreb mee via haar officiële kanalen. Wanneer dat precies moet gebeuren, is nog niet bekend. Veel speelruimte is er in ieder geval niet. Volgende week staat de return al op het programma. De week nadien zou Antwerp tegen de winnaar van het duel moeten spelen.

Overigens melden lokale media dat de zware jongens van Dinamo Zagreb van geen ophouden weten. Ondanks het nieuws van de uitgestelde partij zijn zij op weg naar het stadion van AEK, hoogstwaarschijnlijk om keet te schoppen.

Update:

Volgens de Kroatische nieuwsdienst Sportske moet Dinamo Zagreb niet vrezen voor een schorsing. Verder raakt op dinsdag ook bekend dat de partij tussen AEK en Zagreb zou nu volgende week gespeeld worden . Dat meldt UEFA op dinsdag. De wedstrijd in Zagreb wordt gespeeld op dinsdag 15 augustus zoals gepland. De UEFA is in contact met beide clubs om de datum voor de verschoven wedstrijd in Griekenland te bevestigen, namelijk op vrijdag 18 augustus of op zaterdag 19 augustus. 'De eerder gecommuniceerde beslissing om geen uitsupporters te ontvangen voor beide wedstrijden wordt gehandhaafd en alle nodige maatregelen zullen worden uitgevoerd', lezen we op de site van UEFA.