Vandenbempt met zorgen over Genk: “Volgende week naar dat vervelende Cercle”

Vandenbempt met zorgen over Genk: “Volgende week naar dat vervelende Cercle”

07-08-2023 17:59
23

Peter Vandenbempt ziet een stressvolle periode tegemoet voor KRC Genk. Genk verloor thuis met 0-1 van KAS Eupen. De analist gaf vorige week nog aan dat Genk veruit het beste voetbal speelde, maar Vandenbempt ziet nu toch meerdere potentiële problemen binnen de selectie van hoofdtrainer Wouter Vrancken.

Vandenbempt vertelde vorige week dat vooral de brede kern van Genk de ploeg een voorsprong geeft op de andere Jupiler Pro League-teams. "Dus voor je het weet, sta je over een paar weken in de voorrondes van de Conference League met de rug tegen de muur te spelen. En in de competitie moet het volgende week naar dat vervelende Cercle Brugge, dat elke tegenstander hoofdpijn kan bezorgen", deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt blijft wel positief over Genk, de analist zag dat zowel Europees als tegen Eupen Genk duidelijk de bovenliggende partij was en dat het veel kansen wist te creëren.  "Het wordt wel tijd dat Genk de defensieve kwetsbaarheid en de manier waarop het te gemakkelijk dodelijke doelpunten slikt, aanpakt", vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door ook nog zijn licht te schijnen op hoofdtrainer Wouter Vrancken. Het viel Vandenbempt op dat Vrancken ontgoocheld was over de mentaliteit van enkele van zijn spelers. “Iets waar hij vorig jaar nooit over klaagde. Toen vertelde hij vaak dat hij de verhalen over een te lakse spelersgroep in Genk, die de mentaliteit en grinta van het jaar voordien zou missen, nooit ervaren heeft", besluit Vandenbempt.