Zweden beëindigt het WK voor Verenigde Staten na spannende penaltyserie

Zweden beëindigt het WK voor Verenigde Staten na spannende penaltyserie

06-08-2023 14:20
9

Titelverdediger Verenigde Staten gaat het wereldkampioenschap niet prolongeren. De Amerikaanse ploeg werd na een bloedstollende penaltyserie uitgeschakeld door Zweden. Keeper Zećira Musović was de absolute held bij Zweden.

De dames van de Verenigde Staten waren de gehele wedstrijd iets sterker dan de Zweedse tegenstanders. Team USA leverde 22 schoten af, waarvan elf op doel. Een goal kwam er echter niet. Musović was als keeper van Zweden de absolute uitblinker. De sluitpost keepte een uitstekende wedstrijd en hield bijna in haar eentje de Zweedse ploeg op de been.

Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing brengen nadat er in honderdtwintig minuten voetbal niet werd gescoord. De Zweedse Nathalie Björn en de Amerikaanse veteraan Megan Rapinoe schoten allebei over. Daarna stuitte Rebecka Blomqvist op de keepster Alyssa Naeher, maar ook Sophia Smith miste haar penalty. Uiteindelijk bleek de dertiende penalty van Kelly O’Hara de beslissende. Zij miste, maar de Zweedse Lina Hurtig stuitte ook op de keeper. Na een check van de VAR bleek die bal toch over de lijn, waardoor Zweden door is naar de kwartfinale.