Noa Lang bezorgt PSV Supercup, Stengs en Feyenoord druipen af

04-08-2023 22:05 Laatste update: 22:09
33

PSV heeft vrijdagavond na een intens voetbalgevecht met Feyenoord beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. De Eindhovenaren waren over de gehele negentig minuten de betere ploeg, maar hadden 79 minuten nodig om dat om te zetten in een treffer. Noa Lang (ex-Club Brugge) kroonde zich uiteindelijk tot de man van de wedstrijd, waarin Feyenoord vooral de tweede helft op aanvallend vlak een povere indruk maakte.

Landskampioen Feyenoord begon met zomeraanwinsten Calvin Stengs en Ramiz Zerrouki in de basis. Bij PSV verschenen Isaac Babadi en Jordan Teze aan de aftrap. Laatstgenoemde kreeg van Peter Bosz de voorkeur boven Shurandy Sambo. Na zeven minuten spelen leek Feyenoord het eerste gevaar te stichten, ware het niet dat Santiago Gimenez nipt buitenspel stond.

In de 25e minuut, na speldenprikjes van Noa Lang en Igor Paixão, zorgde Ibrahim Sangaré bijna voor de opmerkelijke openingstreffer. De middenvelder van PSV nam de bal kort voor de doellijn heel rustig aan, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Op slag van rust kreeg Johan Bakayoko nog een aardige kans, maar echt spektakel bleef het eerste bedrijf uit.

De tweede helft begon flitsend. Teze testte Justin Bijlow, waarna de Rotterdammers in de 55e minuut op voorsprong dachten te komen. Paixão scoorde fraai, maar de Braziliaan stond buitenspel. Datzelfde overkwam PSV kort daarna, toen Babadi het net vond, maar eveneens terug werd gefloten wegens buitenspel.

Zowel Arne Slot als Peter Bosz wisselden er vervolgens lustig op los, maar laatstgenoemde liet Lang staan. Dat wierp zijn vruchten af. De oud-jeugdspeler van Feyenoord maakte in de 79e minuut, nadat Teze opnieuw dichtbij de 0-1 was, de enige treffer van de avond. De vleugelaanvaller van de Eindhovenaren was het eindstation na een flitsende aanval.

Feyenoord, dat na de wissels van Gimenez, Stengs en Paixão aanvallend nauwelijks meer aan bod kwam, wist de achterstand niet meer te repareren. Wieffer kreeg nog een kopkans, maar slaagde er niet in Benítez te verschalken. Zodoende pakt Bosz met PSV de eerste prijs van het seizoen. De landskampioen begint de nieuwe jaargang met een smetje.