Westerlo gooit met miljoenen: “Financiële inspanning is geen bevlieging”

Westerlo gooit met miljoenen: “Financiële inspanning is geen bevlieging”

02-08-2023 13:13
11

Westerlo gooit deze transfermercato met miljoenen. In totaal werd er al voor zo’n kleine vijftien miljoen euro ingekocht. CEO Wim Van Hove sprak met Het Nieuwsblad.

Voorzitter Oktay Ercan investeert flink in de club, dat weet ook Van Hove dat nog probeert te temperen. “Wat er in de media verschijnt, is soms overdreven. Maar het klopt dat we deze zomer een serieuze inspanning hebben gedaan. Dat we nu zo actief zijn op de transfermarkt past gewoon in het plan dat we voor ogen hadden om een stabiele club uit te bouwen op het hoogste niveau.”

Met de verkoop van Lyle Foster van elf miljoen euro had de club een reserve opgebouwd. “De investeringen die we sinds de overname hebben gedaan, zijn minder zichtbaar en niet zo sexy, maar ze waren wel nodig voor de uitbouw van deze club. De voorbije jaren waren we nog genoodzaakt om spelers te huren, nu kunnen we wel investeren in onze kern.”

Volgens Van Hove evolueert Westerlo gewoon mee. “Het lijkt misschien allemaal heel spectaculair, maar we gaan wel degelijk zeer beredeneerd te werk. Het is ook niet de bedoeling om iedere zomer zo zwaar te investeren. Wij gaan niet plots de strijd aangaan met Club Brugge, Genk of Antwerp.”