OFFICIEEL: Beerschot laat Nederlands jeudinternational zich één jaar bewijzen

OFFICIEEL: Beerschot laat Nederlands jeudinternational zich één jaar bewijzen

01-08-2023 12:26

K. Beerschot V.A. heeft een vers paar jeugdige benen toegevoegd aan haar A-kern. Liam Oetoehganal mocht namelijk zijn allereerste profcontract ondertekenen. Hij krijgt een jaar om zich te bewijzen.

Op haar website geeft Beerschot meer duiding bij het contractnieuws. Oetoehganal heeft zich dinsdag voor één seizoen verbonden aan de club. Er is wel een optie opgenomen voor een bijkomend jaartje na de zomer van 2024. De negentienjarige middenvelder zal zich met andere woorden moeten bewijzen, wil hij langer op het Kiel blijven.

Oetoehganal liet vorig seizoen al een goede indruk na. Bij de beloften van Beerschot, die uitkomen in Tweede Nationale, betwistte hij zestien wedstrijden. Daarin wist hij twee keer het net te vinden. In de voorbereiding op het huidige seizoen mocht Oetoehganal ook al meetrainen bij het A-elftal van Beerschot. Daar maakte hij blijkbaar voldoende indruk.

Oetoehganal heeft een Nederlands paspoort, al beschikt hij ook over Surinaamse roots. Bij de jeugdelftallen van Oranje was hij tot en met de U17 een vaste waarde. Zijn gehele jeugdopleiding werkte hij af bij Feyenoord, tot Oetoehganal vorige zomer besloot om over te stappen naar Beerschot.