OFFICIEEL: Beveren blijft zich maar versterken, Goncalves nieuwkomer achterin

OFFICIEEL: Beveren blijft zich maar versterken, Goncalves nieuwkomer achterin

31-07-2023 22:16
1

SK Beveren heeft een nieuwe verdediger te pakken. Bryan Goncalves komt over van Stade Lavallois. De Fransman verlaat voor het eerst zijn vaderland om op promotie te jagen op de Freethiel.

Aangezien Goncalves geen contract meer had, hoeft Beveren geen transfersom voor hem te betalen. Dat schrijft de club uit het Waasland op haar website. Goncalves geraakte overtuigd van het project en ondertekende een overeenkomst voor drie seizoenen. Daar zit nog een bijkomende optie bij. De nieuwkomer moet een sterkhouder worden in de Beverse achterhoede.

De 27-jarige verdediger is het gewoon om in de lagere klassen te voetballen. In Frankrijk leerde hij de kneepjes van het vak bij Paris Saint-Germain, waar hij echter niet verder geraakte dan vijf wedstrijden bij het B-elftal. Nadien kwam Goncalves uit in de tweede en derde klasse, onder meer bij de reserven van Olympique Marseille. Pas bij Stade Laval, waar hij sinds 2021 aan de bak was, ontpopte hij zich tot vaste basiskracht. Hij dwong er promotie af naar de Ligue 2. In die laatste competitie betwistte Goncalves vorig seizoen 25 wedstrijden.