OFFICIEEL: Zulte Waregem wrijft zich in de handen met komst 'prioriteit' Traore

OFFICIEEL: Zulte Waregem wrijft zich in de handen met komst 'prioriteit' Traore

31-07-2023 22:00
1

SV Zulte Waregem heeft een missie: zo snel mogelijk terugkeren naar de Jupiler Pro League. Daarbij denkt het Abdoulaye Traore te kunnen gebruiken. De Ivoriaanse aanvaller maakt de overstap van Botev Plovdiv.

Traore heeft aan de Gaverbeek een overeenkomst ondertekend van vier jaar, staat te lezen op de clubwebsite. Zulte Waregem is bijzonder opgetogen en noemt de nieuwkomer één van haar 'transferprioriteiten' van deze zomer. Nochtans is de polyvalente aanvaller nog erg groen achter de oren. Vorig seizoen maakte hij pas zijn eerste optreden in het Europese profvoetbal.

Bij Botev Plovdiv, dat als tiende eindigde in de Bulgaarse hoogste klasse, maakte Traore in eerste instantie minuten bij de reserven. Vanwege zijn goede prestaties, met onder meer negen doelpunten, kreeg hij na verloop van tijd zijn kans bij het eerste elftal. Daar verzamelde hij nog zestien keer speelminuten, voornamelijk als invaller. Twee keer wist hij de weg naar doel te vinden.

Traore moet die lijn nu zien door te trekken bij Zulte Waregem. De twintigjarige aanwinst moet de concurrentie aangaan met onder meer Stan Braem, Zinho Gano, Alioune Ndour en Jelle Vossen.