OFFICIEEL: RWDM vindt nieuwe spits bij Oostende, Gueye verlaat kust na drie jaar

OFFICIEEL: RWDM vindt nieuwe spits bij Oostende, Gueye verlaat kust na drie jaar

30-07-2023 22:01
2

RWDM is laat in gang geschoten, maar lijkt zich nu toch te versterken op de transfermarkt. Met Makhtar Gueye heeft de promovendus een nieuwe spits aangetrokken. De rijzige aanvaller komt over van KV Oostende.

RWDM kondigt de komst van de 25-jarige Senegalees aan op haar officiële kanalen. Hij heeft er voor drie jaar getekend. Gueye kent de Jupiler Pro League al behoorlijk goed, want sinds medio 2020 stond hij onder contract bij KVO. In zijn eerste twee seizoenen in onze hoogste klasse was de spits er goed voor respectievelijk twaalf en elf competitietreffers.

Afgelopen jaargang werd Gueye uitgeleend aan het Spaanse Real Zaragoza, dat in de Segunda Division uitkomt. Dat avontuur verliep niet al te best. Er was slechts een invallersrol voor hem weggelegd, waardoor Gueye niet verder kwam dan vijf basisplaatsen. Scoren lukte geen enkele keer ... Voordien verdiende hij zijn brood in Frankrijk.

Bij RWDM moet Gueye de concurrentie aangaan met Mickaël Biron, die in het promotiejaar zestien keer raak trof. Op de openingsspeeldag lukte dat niet, aangezien de Brusselaars met zware 0-4-cijfers onderuit gingen tegen KRC Genk. De voorbije weken waren dan ook bijzonder turbulent verlopen. Op de transfermarkt lijkt RWDM nu pas wakker. Eerder op zondag kondigde de club al een andere nieuwkomer aan, Florent Sanchez.