Van der Elst geeft KAA Gent hoop op de titel: Ze gaan meedoen

Van der Elst geeft KAA Gent hoop op de titel: "Ze gaan meedoen"

30-07-2023 14:15
17

KAA Gent eindigde vorig seizoen niet in de top vier van de JPL, maar begint wel ambitieus aan het nieuwe seizoen. Hein Vanhaezebrouck is nog niet tevreden over zijn kern, al gelooft Franky Van der Elst wel in de huidige spelers van Gent.

Volgens het icoon van Club Brugge is de kans ook groot dat Gent dit seizoen één van de grote titeluitdagers zal worden. "Hein Vanhaezebrouck klaagt altijd een beetje, en hij zal wel gelijk hebben met zijn smalle kern, maar ik denk dat AA Gent kan meedoen voor de titel", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Van der Elst denkt dat Gent met de huidige kern zeker mee kan doen met de titel. "Daar is weinig veranderd. Achteraan, ja, maar verder? En als je spreekt over een topschutter", doelt hij op Gift Orban. Die denkt echter aan een vertrek, al kan Gent dat volgens Van der Elst wel opvangen. "Ze hebben nog altijd Cuypers en Tissoudali", klinkt het.

"Dan zal het afhangen van hoe ze het geld voor Orban spenderen", gaat hij verder. "Allee, mijn tiercé (trifecta, red.), in willekeurige volgorde: KAA Gent, Club Brugge en KRC Genk, dat hetzelfde gebleven is", besluit hij.