De klad zit er al volledig in: 'Anderlecht-fans gingen met elkaar op de vuist'

De klad zit er al volledig in: 'Anderlecht-fans gingen met elkaar op de vuist'

29-07-2023 11:10
65

Nadat de stroomversnelling in de transferzomer hoop had gebracht, is RSC Anderlecht die al na één speeldag volledig kwijt gespeeld. Tegen Union Saint-Gilloise legde paars-wit een bleke prestatie op de mat, waardoor nog maar eens een Brusselse derby verloren ging. Enkele heethoofden wisten met hun emoties geen blijf en reageerden hun frustraties dan maar op elkaar uit.

Het Laatste Nieuws zag hoe er tijdens het duel verschillende vechtpartijen uitbraken in het bezoekende vak van Anderlecht. Enkele fans gingen met elkaar op de vuist. Daarnaast vlogen bij anderen de middenvingers in het rond. Na het laatste fluitsignaal stormde zelfs een jongetje het veld op om zijn beklag te doen. Hij werd weggeleid door een steward. Theo Leoni, nochtans iemand met weinig ervaring bij het A-elftal, trachtte de fans nog te komen sussen, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk.

Het mag duidelijk zijn dat er nog steeds bijzonder veel onvrede heerst onder een deel van de paars-witte aanhang. De kansloze nederlaag in het Dudenpark zal dat gevoel enkel versterkt hebben. Anderlecht eindigde vorig seizoen op een historisch zwakke positie. Deze jaargang wil het weer mikken op de top-zes, verklapte Jesper Fredberg. De voorbije week schakelde de club een versnelling hoger op de transfermarkt, met het aantrekken van Justin Lonwijk, Tudor Mendel en Luis Vazquez. Zij mochten echter nog niet aantreden tegen Union.