Riemer verklaart nederlaag bij Union: Te weinig kwaliteit, we speelden te traag

Riemer verklaart nederlaag bij Union: "Te weinig kwaliteit, we speelden te traag"

29-07-2023 10:00 Laatste update: 10:41
65

RSC Anderlecht heeft de competitie (nog maar eens) met een valse noot afgetrapt. In de Brussels derby met Union Saint-Gilloise ging het met 2-0 onderuit, waardoor het nu al voor de zevende keer op rij verloor van de stadsgenoot. Brian Riemer moet meteen de gemoederen berusten.

"Er was te weinig kwaliteit, we speelden te traag", vat de Deense coach de gebreken van zijn elftal samen bij Het Laatste Nieuws. Riemer schrok vooral van het gebrek aan zelfvertrouwen bij zijn spelers. "Eigenlijk is het een simpele analyse. We waren bang om te spelen."

In de tweede helft ging dat een beetje beter. Zo kreeg Benito Raman in het slot een flinke kans om alsnog met een puntje te vertrekken uit het Dudenpark. Uiteindelijk deed een strafschop het voordeel toch definitief richting Union-zijde kantelen. "Voetbal is wreed", aldus Riemer. We domineerden een groot deel van de tweede helft zonder écht gevaarlijk zijn. Maar onze kans ging er niet in en dan viel die penalty ..."

Toch behoudt Riemer nog steeds het vertrouwen in zijn elftal. Volgens hem is er voldoende kwaliteit aanwezig, ook met de nieuwe jongens die er volgende week zouden moeten bij zijn. "Ik geloof in de kwaliteiten van mijn ploeg. We gaan niet alles winnen, hé. Hoe goed we ook spelen. Niemand in België, trouwens. Paniek is nergens voor nodig", sust hij.