Club Brugge maakt het zichzelf makkelijk met logische thuiszege

Club Brugge maakt het zichzelf makkelijk met logische thuiszege

27-07-2023 21:29 Laatste update: 22:02
89

Club Brugge is goed begonnen aan het Europese seizoen. Tegen Aarhus GF zette het een verdienstelijke partij neer en won het met 3-0.

Club Brugge zat al snel op rozen in eigen huis. Na tien minuten maakte Skov Olsen een mooie actie en bediende hij Buchanan. Die liet Hansen kansloos met een beenharde knal. Club hoefde niet vol gas te gaan om de Denen onder controle te houden en creëerde nog kansjes via opnieuw Skov Olsen, Thiago en Nusa. Van de kant van de bezoekers was er geen echt doelgevaar te melden.

De tweede helft kon niet beter starten, want na amper drie minuten kon Rits uithalen vanop afstand. Zijn schot week af en liet Hansen kansloos. Voor het uur kon Club de klus afmaken, maar Thiago en Vanaken konden niet scoren op een dubbele kans. De Cuyper werd nog eens voor doel gezet door Vanaken, maar kon niet afwerken. Het was uiteindelijk invaller Vetlesen die wél die geruststellende derde maakte met een fantastische uithaal. Wat een binnenkomer voor de Noor!

Club heeft zo een sterke uitgangspositie voor de komende week. Als Club doorgaat, dan speelt het in de komende ronde tegen Dundalk FC of KA Akureyri.