KAA Gent neemt optie op volgende ronde met ruime overwinning

27-07-2023 21:44 Laatste update: 21:54
31

KAA Gent heeft haar favorietenrol waargemaakt tegen het bescheiden MSK Zilina. Een goal van Orban opende de weg naar een makkelijke avond voor de Buffalo's, die eindigde op 5-1.

De eerste helft was bijna volledig voor aanvaller Orban, al miste hij wel zijn eerste paar kansen. Na twintig minuten was het uiteindelijk toch raak op een rebound. Later was de Nigeriaan ook nog gevaarlijk met een vrijschop en een hard schot, die beiden werden gered door doelman Belko. 1-0 was een milde ruststand voor Zilina.

De tweede helft begon zoals de eerste: met een misser van Orban. Hij kon alleen voor Belko niet binnenwerken. Even later claimde diezelfde Orban een penalty, maar de ref vond het duwtje in zijn rug niet zwaar genoeg. De 2-0 was echter een kwestie van tijd en kwam er toch via De Sart, die een vrijschop schitterend binnenknalde. Na de 3-0 van Cuypers gingen de hoofden helemaal naar beneden bij de Slowaken.

Javorcek werd nog weggestuurd met een rode kaart en nieuwkomer Watanabe maakte zelfs 4-0. Tot ieders verbazing kon Kapralik met een klasseflits milderen tot 4-1. Een zeldzaam lichtpuntje van een nogal povere tegenstander, die via Cuypers ook nog 5-1 slikte. KAA Gent neemt zo een serieuze optie op de komende ronde, waarin het uitkomt tegen Linfield FC of Pogon Szczecin.