'Rivalen Bayern en Dortmund voeren 'erg goede gesprekken' over onverwachtse move'

'Rivalen Bayern en Dortmund voeren 'erg goede gesprekken' over onverwachtse move'

23-07-2023 19:18

Rivalen Bayern München en Borussia Dortmund gaan mogelijk onverwachts zaken met elkaar doen. De Duitse tak van Sky Sport weet namelijk dat de twee Duitse grootmachten 'heel goede gesprekken' voeren over een transfer van Marcel Sabitzer.

Bayern pikte Sabitzer twee jaar geleden voor vijftien miljoen euro op bij RB Leipzig, maar in München is de middenvelder nog niet uitgegroeid tot een vaste waarde. In het afgelopen half jaar werd de Oostenrijker dan ook verhuurd aan Manchester United, maar The Red Devils maakten geen werk van een definitieve transfer. Nu lijkt Dortmund dus aan de haal te gaan met Sabitzer, die bij Bayern overbodig is verklaard.

De gesprekken tussen Bayern en Dortmund zijn namelijk al gevorderd, zo verzekert Sky. Sabitzer miste zondag een deel van de training bij Der Rekordmeister, terwijl hij ook niet mee lijkt te gaan op trainingskamp naar Azië. Volgens de officiële lezing komt dat doordat Sabitzer last heeft van spierproblemen, maar de hoofdreden zou toch echt zijn aanstaande transfer naar Dortmund zijn.

Eerder werd de 29-jarige international ook genoemd bij AS Roma. Naar verluidt wil Bayern het aankoopbedrag, vijftien miljoen euro dus, ontvangen voor Sabitzer.