OFFICIEEL: Okumu maakt de transfer van KAA Gent naar Will Still en Reims

OFFICIEEL: Okumu maakt de transfer van KAA Gent naar Will Still en Reims

22-07-2023 15:05 Laatste update: 15:36
21

Joseph Okumu is voorgesteld bij het Stade Reims van Will Still. De verdediger verlaat KAA Gent na 55 competitiewedstrijden voor de Buffalo's. Naar verluidt ontvangt KAA Gent iets minder dan twaalf miljoen euro en de Keniaan tekende voor vijf jaar bij Reims.

Sinds 2021 speelde Okumu in het shirt van KAA Gent. ‘De wens van Joseph Okumu (26) om een nieuwe stap te zetten in zijn carrière is in vervulling gegaan. Onze Keniaanse verdediger trekt naar de Franse Ligue 1, waar hij voor Stade de Reims gaat voetballen. Reims is de club van de Belgische coach Will Still. Met Thomas Foket en Thibault De Smet spelen er ook al twee andere ex-Buffalo’s’, zo staat te lezen op de webstek van de Buffalo’s.

Okumu scoorde vier doelpunten voor de Buffalo’s. ‘In 92 officiële wedstrijden droeg Okumu het shirt van KAA Gent. Het mooiste moment beleefde hij op 18 april vorig jaar, toen hij ijzersterk verdedigde in de gewonnen bekerfinale tegen Anderlecht.  We onthouden Joseph niet alleen voor zijn kwaliteiten op het veld. De voorbije twee seizoenen toonde hij zich altijd goedlachs, met het hart op de juiste plaats.’