OFFICIEEL: KAA Gent heeft een nieuwe eigenaar genaamd Sam Baro (47)

OFFICIEEL: KAA Gent heeft een nieuwe eigenaar genaamd Sam Baro (47)

20-07-2023 19:04
19

KAA Gent heeft het nieuws medegedeeld dat de club over een nieuwe eigenaar beschikt. Sam Baro wordt gepresenteerd als de nieuwe eigenaar. Op 20 juli werd dit tijdens de intentieovereenkomst voor de overname bekrachtigd, meldt Gent via de officiële kanalen.

Hiermee is de laatste stap voor de overname gezet nadat de club ook de goedkeuring kreeg van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en de Licentiecommissie van de Voetbalbond (KBVB) voor de overname van Sam Baro.

Gent legt uit waarom er voor een nieuwe eigenaar is gekozen. ‘Om slagvaardig te blijven aan de top van het Belgische voetbal en om ook in Europa een rol te spelen, heeft KAA Gent een intensieve en diepgravende zoektocht gehouden naar een geschikte investeerder of overnemer’, deelt Gent.

Gent is vol vertrouwen in de nieuwe investeerder. ‘Met Sam Baro is die gevonden. De Oost-Vlaming is al meer dan 20 jaar ondernemer. Hij staat aan de leiding van HR-bedrijf Planet Group, creatief bureau KoWala Productions en is ook actief in de vastgoedsector’, deelt Gent via de officiële kanalen.