'Manchester United persoonlijk akkoord met Højlund, bod volgt spoedig'

'Manchester United persoonlijk akkoord met Højlund, bod volgt spoedig'

18-07-2023 17:17 Laatste update: 22:01
3

Manchester United heeft al een persoonlijk akkoord weten te bereiken met Rasmus Højlund over een transfer, zo weet Fabrizio Romano. The Red Devils bereiden nu een bod voor op de Deense spits van Atalanta Bergamo.

Nu United alleen de laatste plooien nog glad hoeft te strijken voordat Andre Onana gepresenteerd kan worden, richt de club zijn pijlen op Højlund. Het is geen geheim dat Manchester United graag een nieuwe spits toe wil voegen aan zijn selectie. Harry Kane bleek eerder niet haalbaar, waardoor Højlund nu de topkandidaat is. United hoeft alleen nog te onderhandelen met Atalanta, omdat het dus al een akkoord heeft bereikt met Højlund zelf. Højlund stond in het verleden ook in de belangstelling van Club Brugge. 

De verwachting is dat Manchester United binnenkort met een bod op Højlund over de brug zal komen. Eerder probeerden de Engelsen eigen spelers als ruilwaar in de deal te betrekken, onder wie Donny van de Beek, maar daar ging Atalanta niet mee akkoord. Naar verluidt verlangen de Italianen een transfersom van tussen de 65 en zeventig miljoen euro.

Højlund maakte afgelopen seizoen indruk bij Atalanta en het Deense elftal. Het twintigjarige wonderkind kan de derde zomeraanwinst bij Manchester United worden, ervan uitgaande dat Onana eerder gepresenteerd wordt. Eerder nam Man United Mason Mount al over van Chelsea. Bij die transfer was een bedrag van rond de 64 miljoen euro gemoeid.