Nieuw stadion voor Union: “Het is een prioritair dossier geworden”

Nieuw stadion voor Union: “Het is een prioritair dossier geworden”

18-07-2023 13:16
6

Het nieuwe stadion Union Saint-Gilloise is "een prioritair dossier" voor de nieuwe staatssecretaris Ans Persoons. Dat schrijft RTBF. Persoons gaat in gesprek met de Franstalige nieuwsdienst. 

Persoons, de nieuwe staatssecretaris voor Stedenbouw, gelooft dat het nieuwe stadion van Union een absolute prioriteit is. "Voor mij blijft dit een prioritaire kwestie”, klinkt het in RTBF.  Of Persoons (Vooruit) de impasse zal doorbreken blijft een groot vraagteken. Al lijkt de wil er alvast te zijn. "De besprekingen gaan door”, gaat Persoons verder. 

De deadline van 21 juli staat op de agenda van Persoons. "We willen een soort 'memory of understanding' afsluiten met de belangrijkste elementen van de overeenkomst. We zijn er bijna”, aldus Persoons. “Mogelijk zetten we deze tekst op de agenda van de ministerraad van aanstaande donderdag. Maar de burgemeesters en schepenen van Vorst willen dat deze tekst eerst door de gemeenteraad wordt goedgekeurd.”

Het probleem zit hem er in dat er momenteel geen gemeenteraad meer is. “Om deze tekst een officiëler standpunt te geven, moeten we wachten tot het einde van de zomer. Maar de discussies gaan door en verlopen goed. We hopen deze 'memory of understanding' binnenkort af te ronden.”