'Transfersom Onana is bekend, Manchester United betaalt ruim 50 miljoen euro'

'Transfersom Onana is bekend, Manchester United betaalt ruim 50 miljoen euro'

18-07-2023 10:45

Het definitieve bedrag dat Manchester United betaalt voor Andre Onana is uitgelekt. De doelman uit Kameroen, die overkomt van Internazionale, kost maximaal 55 miljoen euro. Dat meldt The Athletic.

Manchester United maakt op korte termijn 51 miljoen euro over naar Inter, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 55 miljoen. De clubs werden het maandagavond eens. Onana bereikte afgelopen weekend al een akkoord met United.

De volgende stap is een medische keuring voor Onana. Waar die gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. De 27-jarige doelman kan afreizen naar Manchester, maar is ook meteen welkom op het trainingskamp in de Verenigde Staten.

De verwachting is dat de komst van Onana dinsdag nog niet wordt bekrachtigd door United en Inter . De ex-doelman van Ajax gaat een vijfjarig contract ondertekenen, met een optie voor een zesde seizoen. Hij is de opvolger van de transfervrij vertrokken David de Gea.

Onana stond pas één seizoen onder de lat bij Inter. De international van Kameroen droeg 41 keer het shirt van I Nerazzurri. Daarin hield hij negentien keer de nul. In Manchester wordt hij herenigd met Erik ten Hag, met wie hij samenwerkte bij Ajax.