'Courtois terug in Madrid, maar nog geen vooruitgang in aanvoerderskwestie'

'Courtois terug in Madrid, maar nog geen vooruitgang in aanvoerderskwestie'

18-07-2023 09:40 Laatste update: 09:52
17

Thibaut Courtois sloot na een sprookjeshuwelijk weer aan bij de selectie van Real Madrid. Dat betekent dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) weet waar de keeper precies uithangt. Het is de vraag wie de eerste stap zet tot contact na de aanvoerderskwestie bij de Rode Duivels. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De band tussen bondscoach Domenico Tedesco en keeper Courtois is nog allesbehalve harmonieus. Na de aanvoerderskwestie en het vertrek van Courtois bij de Rode Duivels is er nog geen gesprek geweest tussen de normaal gesproken onbetwiste nummer 1 onder de lat van de Rode Duivels.

Nu Courtois weer op aarde is na een huwelijksreis, is dat de kans voor de KBVB om contact te leggen. Echter, de doelman gaat volgende week alweer op trainingskamp in de Verenigde Staten. Het is daarom afwachten of er door een van de partijen contact wordt gelegd op korte termijn.

Begin september staan de Rode Duivels tegenover Azerbeidzjan en Estland. Het is dus van belang dat de aanvoerderskwestie in ieder geval voor die matchen wordt opgelost.