Blessin (Union): “Het is niet zo dat ik een specifiek systeem hanteer”

Blessin (Union): “Het is niet zo dat ik een specifiek systeem hanteer”

17-07-2023 18:20

Alexander Blessin, de nieuwe hoofdtrainer van Union SG, uitte zich tevreden na het gelijkspel tegen Nederlands kampioen Feyenoord. Blessin kijkt vooruit naar het nieuwe Jupiler Pro Leagueseizoen. De hoofdtrainer gaat ook dieper in op de speelwijze die hij nu hanteert met Union.

Blessin blikt terug op het 0-0 gelijkspel in de oefenmatch tegen Nederlands kampioen Feyenoord. Blessin was blij met het resultaat, maar vond zijn spelers te vermoeid. Blessin kon dit begrijpen in verband met de beperkte rust die Union nam. “Maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn, we moeten in de toekomst beter met die zware benen kunnen omgaan”, citeert Het Nieuwsblad Blessin.

Blessin kiest vooralsnog net als zijn voorgangers Felice Mazzu en Karel Geraerts voor een 3-5-2 opstelling. “Als je zo’n korte voorbereidingsperiode hebt, moet je op kleinere dingen letten en niet meteen het hele systeem overboord gooien. Het is niet zo dat ik steeds een specifiek systeem hanteer. Ik wil gewoon mijn beste spelers op het veld kunnen zetten”, besluit Blessin.